Két hatalmas erdőtűz is tombol Franciaország délnyugati részén

katasztrófa
2022 július 14., 13:33
comments 1

Kedd óta két erdőtűz tombol Franciaország délnyugati részén, amelyek eddig már 3700 hektáron pusztították el a fenyveseket Gironde megyében. Az egyik tűz közel esik a híres Pilat-dűnéhez, ami Európa legmagasabb homokdűnéje. A közeli kempingekből nyaralók ezreit kellett evakuálni, mivel a területe veszélyesen közel van a fenyvesekhez. A hatalmas füstfelhők a tengerparton is jól láthatók.

photo_camera Erdőtűz Gironde megyében. Fotó: PIERRE LARRIEU/Hans Lucas via AFP

Körülbelül ezer tűzoltó és hat tűzoltó repülőgép küzd a lángok ellen. A tűz jelenleg a fák tetején terjed, és az oltást nem segíti az sem, hogy hőhullám van Franciaországban.

(France24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt