Öt embert ölt meg egy elefánt Mozambikban

baleset
2022 július 14., 15:53

Legalább öt embert, köztük két gyereket ölt meg egy elefánt a délkelet-afrikai Mozambikban - közölte csütörtökön Mário Adolfo, a helyi rendőrség szóvivője. A csoport a földeken dolgozott Cabo Delgado tartományban, amikor az elefánt az emberekre támadt. Az egyik gyerek másfél éves, a másik 12 éves volt, a felnőttek közt volt egy nő is. A rendőrség keresi az állatot.

photo_camera Fotó: Paul Obuna/WildlifeDirect/AFP

A tartomány északi, Macomia nevű körzete határos a Quirimbas nemzeti parkkal, ahol elefántok százai élnek, de az emberek nem védett területen voltak. Afrika számos országában fordulnak elő halálos kimenetelű incidensek vadállatok és emberek között amiatt, hogy folyamatosan zsugorodik az állatok természetes élettere. (MTI, Africa News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.