Rendőrök vitték el az Erzsébet hídról a Kutyapárt tüntető elnökét, Kovács Gergőt

bűnügy
2022 július 13., 23:29
comments 21

Barátunktól és olvasónktól, Barnától kaptuk azt a felvételt, ami csütörtök hajnali fél 1 magasságában készült az Erzsébet híd budai hídfőjénél, és amin az látszik, hogy a rendőrök intézkednek Kovács Gergővel, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnökével és Döme Zsuzsannával, a Kutyapárt másik ismert politikusával, Ferencváros alpolgármesterével szemben.

link Forrás

A felvételen Kovácsot autóba rakják a rendőrök, Dömét pedig, aki az egyik rendőr szerint zavarja az intézkedést, megbilincselik. (Az egyik hatósági személy eközben többször „drágámnak” szólítja.)

Döme azt kifogásolja, hogy fogdossák, a rendőrök pedig azt, hogy a nő a rendőri intézkedés alatt rúgkapál. Elhangzik az is, hogy „ittas”.

Barna nem látta az intézkedést kiváltó esetet, de szemtanúk szerint a pártelnökkel szemben történt közvetlen előzménye az volt, hogy Kovács a rendőri felszólítás ellenére az úttestre lépett.

A tüntető tömeg 22 óra magasságában haladt át az Erzsébet hídon, mielőtt megindult a Karmelita kolostor irányába.

Kérdéseinket az esettel kapcsolatban megküldtük a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.