Rendőrök vitték el az Erzsébet hídról a Kutyapárt tüntető elnökét, Kovács Gergőt

július 13., szerda 23:29
21

Barátunktól és olvasónktól, Barnától kaptuk azt a felvételt, ami csütörtök hajnali fél 1 magasságában készült az Erzsébet híd budai hídfőjénél, és amin az látszik, hogy a rendőrök intézkednek Kovács Gergővel, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnökével és Döme Zsuzsannával, a Kutyapárt másik ismert politikusával, Ferencváros alpolgármesterével szemben.

A felvételen Kovácsot autóba rakják a rendőrök, Dömét pedig, aki az egyik rendőr szerint zavarja az intézkedést, megbilincselik. (Az egyik hatósági személy eközben többször „drágámnak” szólítja.)

Döme azt kifogásolja, hogy fogdossák, a rendőrök pedig azt, hogy a nő a rendőri intézkedés alatt rúgkapál. Elhangzik az is, hogy „ittas”.

Barna nem látta az intézkedést kiváltó esetet, de szemtanúk szerint a pártelnökkel szemben történt közvetlen előzménye az volt, hogy Kovács a rendőri felszólítás ellenére az úttestre lépett.

A tüntető tömeg 22 óra magasságában haladt át az Erzsébet hídon, mielőtt megindult a Karmelita kolostor irányába.

Kérdéseinket az esettel kapcsolatban megküldtük a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt