Elfoglalták az Erzsébet hidat a tüntetők

  • Csütörtökön fél hatkor újabb demonstráció kezdődött a kata módosítása ellen az Erzsébet hídon.
  • A demonstrációt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szervezte, aminek a két társelnökét csütörtökre virradóra előállították szabálysértés miatt.
  • Kovács Gergőnél marihuána is volt, ezért neki elterelésre kell mennie.
  • Este hétkor a tüntetők hirtelen felindulásból elfoglalták az egész hidat, áll a forgalom.
2022 július 14., 22:10

1-ig tart a program - hangzott el a színpadról

Utána békés távozásra kérik a jelenlévőket. Meg arra, hogy addig szedjék össze a szemetet.

2022 július 14., 21:46

Igazoltatásokkal kötik le energiáikat a rendőrök

Ami kissé kockázatos taktika, tekintettel arra, hogy minden ilyen igazoltatás szítja a feszültséget. Riportereink zsinórban két olyan rendőri intézkedésnek voltak tanúi, amelyek után elengedték az igazoltatottat. Őket valószínűleg feljelentik. Minden jel szerint továbbra is a térfigyelők alapján azonosított graffitizőket keresik. A helyzet iróniája, hogy közben a rendőröktől pár méternyire is graffitiznek emberek. Ács riporter találóan közpénzkörforgásként jellemezte a történéseket: a graffitizéshez használt szpréket az MKKP a pártnak járó állami támogatásból, tehát közpénzből vette. A nyomokat közpénzből fogják eltakarítani, és a graffitizők ellen is közpénzből eltartott rendőrök lépnek fel. Amíg ezt kifejtette, a rendőröknek mégis sikerült tettenérniük az aktívan graffitiző tüntetőt:

photo_camera Tettenért graffitis Fotó: Kiss Bence
2022 július 14., 21:10

Kovács Gergő szerint nem kéne reggelig maradni

Elnézést kért a csirkéért, vagyis a rendezvény MKKP-s aktivista MC-jéért, aki az ellenkezőjére bíztatta a tüntetőket. Kovács szerint inkább péntek este, a bejelentett keretek között kéne folytatni a tüntetést, a maihoz hasonló szellemben. Vagyis összehozva az embereket, hogy megbeszélhessék a dolgokat. Igaz, aztán arról is merengett, hogy valami célt kéne adni az embereknek. Kovács szerint a mai tüntetést egy-két órán belül befejeznék, nem fogják megvárni, hogy a rendőrség leszorítsa őket a hídról, feloszlassa a tüntetést.

2022 július 14., 21:07

Egy pillanatra fordult a kocka, tüntetők tereltek rendőröket

Ez még a tüntetésnek az a rövid szakasza volt, amikor kicsit felhevült a hangulat. Azóta már csillapodtak a kedélyek.

link Forrás
2022 július 14., 20:53

Szervizelni vitték a rendőrautót, amire rádobtak egy rekesz (?) sört

Riportereink egy rendőr útmutatása alapján igyekeztek megmutatni, hogy mi történt a rendőrautóval, amit a hídról megdobáltak. De mire az adott helyre értek, már nem találták az autót. Az ott várakozó készenlétisek tájékoztatása szerint szervizelni vitték a kocsit, amire állítólag egy rekesz sört dobtak a hídról.

2022 július 14., 20:49

Videón a konfliktust kirobbantó előállítás

link Forrás
2022 július 14., 20:47

Kisebb hirig alakult ki a fiatal nő elvezetése miatt

Az Erzsébet hídon igazoltattak, majd elvittek egy lányt a rendőrök.

A lépcsőn vezették le a hídról, amikor megpróbált ellenállni, de több rendőr lefogta.

link Forrás

Ezzel magukra haragították az addig békés tüntetőket. Amikor a lányt bepakolták egy rendőrautóba, a tüntetők az útját állták a járműnek.

link Forrás

Nehéz kibogozni a szálakat, állítólag ráütött egy rendőrre.

Annyira befeszült a helyzet az addig békés tüntetésen, hogy a rendőrök felvették a rohamsisakot is.

2022 július 14., 20:37

Késő esti hangulatképek az elfoglalt Erzsébet hídról

Csütörtökön az Erzsébet hidat zárták le a tüntetők
photo_camera Fotó: Németh Dániel
photo_camera Fotó: Németh Dániel
photo_camera Fotó: Németh Dániel
photo_camera Fotó: Németh Dániel
2022 július 14., 20:32

Graffitizőket keresgélnek a rendőrök a hídon

Kisebb, öt-hat-nyolc fős csoportokban keresik azokat, akiket a térfigyelő kamerák felvételei alapján graffitizőként azonosítottak. A demonstráció elején Kovács Gergő, az MKKP elnöke közpénzből vásárolt festékszórókat osztogatva bíztatta a résztvevőket arra, hogy hagyjanak maradandó üzeneteket az Erzsébet híd aszfaltján. Ez Magyarországon szabálysértésnek számít, mert valami fura jogi logika szerint károkozásnak számít összefirkálni az olajfoltos, járművek abroncsmaradványaitól szennyezett felületben.

Az egyik igazoltatásból kisebb tumultus támadt, mert az egyik igazoltatásnál egy fiatal nő hozzáért egy rendőrhöz, amit azok a rendőri intézkedés akadályozásaként értelmeztek, ezért erősítést kérve a fiatal nő ellen is intézkedni kezdtek. A fiatal nőt, aki egyébként békésen együttműködött az intézkedő rendőrökkel, végül elvezették a tömegtől. A fiatal nő a tüntetés elején beszélt riportereinkkel, azt mondta, ez élete első tüntetése.

UPDATE: A fiatal lányt is azért igazoltatják, mert graffitizett.

2022 július 14., 20:08

Arra buzdít az MKKP-s MC, hogy maradjanak reggelig

Szerinte az lenne az igazi nyomásgyakorlás, ha még reggel is lennének pár százan a hídon, akadályozva a forgalmat.

2022 július 14., 20:07

Lopósnak nevezte Pokorni Zoltánt Kovács Gergő

Az MKKP társelnöke önkormányzati képviselő a 12. kerületben, ahol igyekszik mindenféle visszásságot feltárni. Közbeszerzéseket néz át, és kutatásai alapján arra jutott, hogy a kerületben irányított közbeszerzések zajlanak, melyeken ugyanaz a pályázó kör nyer. Ezért most arra kért mindenkit, hogy bár Pokorni Zoltán "az emberarcú tanárbácsi", lehetőleg soha többé ne szavazzanak rá.

2022 július 14., 19:50

Kovács-Jámbor vita alakult ki a hídon

Riportereink Jámbor András parlamenti képviselővel beszélgettek, amikor Kovács Gergő is közbeszólt, kifogásolva, hogy Jámbor az MSZP támogatásával indult a választáson. Jámbor azzal vágott vissza, hogy Baranyi Krisztinát is az MSZP támogatásával választották meg, de Kovács kijavította, hogy nem, Baranyi az MKKP és az LMP támogatásával lett jelölt. A vita egy idő után kezdett parttalanná válni.

2022 július 14., 19:45

Pénteken este hétkor lesz újabb demonstráció az Erzsébet hídon

Közölte Kovács Gergő, az MKKP társelnöke riportereinkkel. Korábban már elhangzott, hogy a párt addig akarja folytatni a demonstrációt, addig akarja minden nap elfoglalni az Erzsébet hidat, amíg a kormány hatalmon marad.

2022 július 14., 19:35

Ingyen sört osztanak az MKKP aktivistái a színpadnál

Egy párt, ami be se jutott a parlamentbe, mégis betartja a választási ígéreteit! Bár örök élet nem jár mellé. "Hazudtunk" - mondta Kovács pártelnök a riportereinknek.

photo_camera Fotó: Czinkóczi Sándor
2022 július 14., 19:24

Volt-e a rendőröknek joguk arra, hogy szerda éjjel megakadályozzák a tüntetőket abban, hogy a Karmelitánál tiltakozzanak?