Terézváros támogatásokkal igyekszik segíteni a rezsicsökkentés átalakítása után

Budapest
2022 július 14., 06:55
Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere 2019 őszén.
photo_camera Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere és Pikó István józsefvárosi polgármester 2019 őszén. Fotó: Botos Tamás/444

A rezsicsökkentés átalakítása után Soproni Tamás, Terézváros polgármestere bejelentette, hogy az önkormányzat háromféle segítséget nyújt.

  1. A Hunyadi téri vásárcsarnokban jövő szombaton nyíló energiatanácsadó irodában szakértők adnak ingyenes segítséget a terézvárosiaknak, hogyan csökkenthetik a fogyasztásukat, hogy ne lépjék át a kormány által meghatározott keretet, és ne kelljen magasabb rezsit fizetniük.
  2. Fűtéstámogatást adnak a leginkább rászorulóknak, a jogosultak körét nemrég bővítették (az egy főre eső havi jövedelem 135 ezer, egyedül élő esetén 165 ezer), de az utóbbi idők súlyos inflációja, a rezsi várható brutális emelkedése miatt emelhetik a támogatás összegét.
  3. A társasház-korszerűsítő támogatások (kazáncsere, gázvezetékek cseréje, társasházi nyílászárók cseréje) költségvetési forrását és bizonyos támogatások vissza nem térítendő arányát emelték, de magánszemélyek is pályázhatnak például a nyílászáróik felújítására.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.