A családbarát kormány az otthon lévő kisgyerekes anyukáknak is odavág a katatörvénnyel

Lezárt tartalom a Kör tagjainak gazdaság
2022 július 15., 4:32
comments 9

A családbarát Fidesz-kormány nem csak a mérnökökkel, takarítókkal, ételfutárokkal, oktatókkal, informatikusokkal, kisiparosokkal, előadóművészekkel és még sok más különböző foglalkozású emberrel szúr ki a katatörvénnyel, hanem az anyákkal is.

A 444 felhívására több olyan levél isérkezett, amelyekben otthon, GYES-en lévő anyák panaszkodnak, hogy az egy nap alatt átnyomott katatörvény miatt elvesztik azt a minimális bevételi forrásukat, amit egy kis katázós bedolgozással meg tudtak gyerek mellett szerezni. A GYES és GYED összege általában nem olyan magas, ezért sokan döntenek úgy, hogy amíg a gyerek alszik, addig vállalnak egy kis online munkát katázósként. A törvény szerint azonban most már csak magánszemélyektől kaphatnak ezek a vállalkozók megbízást, ezért az otthon lévő anyukák elesnek a bevételi forrástól.

Jól jött a családi kasszába a havi 100-150 ezer

„Szövegíró vagyok, 22 éve dolgozom a szakmában. Húsz év mulitizás után gyereket vállaltam, ezzel egyértelművé vált, hogy nincs visszaút a napi 14-16 órás világba. A kényszer miatt a 3 napos kisbaba mellett elkezdtem freelancerkedni és mint katás bt. számlázni. Mára egész biztos ügyfélköröm és bevételem lett. Két napja kurvaanyázok és nem alszom, próbálom kitalálni, hogyan tovább” – írta nekünk Éva, aki néhány katázós barátjával próbálja kitalálni, összeálljanak-e egy kft.-be, vagy feketézzenek, esetleg külföldre költözzenek.

Krisztina négy kiskorú gyerek mellett egy kis kézműves manufaktúrát csinál lassan 11 éve.Katás vállakozóként a gyerekei mellett mosható pelenkákat és a babával együtt növő ruhákat varr. Főként édesanyák a vásárlói, de van webshopja is, és néhány viszonteladója, akiknek havi szinten szokott számlát kiállítani.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt