Megszavazták a kormánypártok az új kata-törvényt

POLITIKA
2022 július 12., 13:14
comments 61

Kedd délután megszavazta a parlament fideszes többsége az új kata-törvényt, melynek értelmében a jövőben csak magánszemélyeketől lehet bevétele annak, aki katázik. A törvényjavaslatot 120 igen, 57 nem és egy tartózkodó szavazattal fogadták el.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

A törvényt villámgyorsan vitte végig a parlamenten a kormány, hétfőn nyújtották be, kedd délelőtt lement a vitája, kedd kora délután pedig már szavaztak is róla. A vita érdemi részén csak pár kormánypárti képviselő, a kormány részéről pedig Tállai András államtitkár jelent csak meg.

Az eddig megjelent elemzések szerint az új törvény gyakorlatilag a katázás végét jelenti, hiszen teljesen életszerűtlen elvárás, hogy egy kisvállalkozást vivő egyéni vállalkozónak se lehessenek időnként céges ügyfelei. Ráadásul a törvény rendkívül rövid időt ad csak az átállásra, szeptember elsejétől hatályba is lép, amit még Parragh László is túlzásnak érzett.

A parlamenti vitával párhuzamosan Budapest több helyszínén tüntetések is zajlottak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.