A kata szigorítása után ki fogja megjavítani Parragh László irodájában a klímát?

gazdaság
2022 július 12., 08:53
comments 14

„Kissé erőteljes lett” - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a kisadózók tételes adója, a kata módosításáról, amit egyébként ő maga kezdeményezett.

Miközben több százezer adózó most elég kétségbeesetten próbálja felmérni a helyzetet, hogy milyen lehetőségei maradtak a következő hetekben, Parragh azért igyekezett megőrizni az optimizmusát: „a most kiesőket nem éri jelentős hátrány, de alapvetően beterelődnek egy másik adónembe, aminek az ellenőrzése jóval egyszerűbb lesz állami oldalról”.

Ez biztosan nincs így, a most kiesőket jelentős hátrány éri majd, és az ellenőrzés sem lesz egyszerű. Ha nem Parragh-i magasságokból nézzük a helyzetet, akkor a kormány által benyújtott és villámgyorsan átvert szabályok egészen lehetetlen helyzeteket teremtenek majd.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.