Ahol a maffia szerves része a társadalom alapműködésének

július 15., péntek 7:40
2

Megjelent a hetedik MAKRO, "A 106-os út", mint tavaly karácsonykor most is könyvformában. A 444 Belső Kör tagjainak (akik beállították, hogy kérik a nyomtatott kiadványokat) már postára adtuk a példányukat, mindenki más megvásárolhatja a 444 webshopjában.

A 106-os út elsősorban azt segít megérteni, hogy a hírhedt calabriai maffia, a 'ndrangheta (és általában a szervezett bűnözés) a mai napig mennyire szerves része a délolasz társadalom alapműködésének. Hogy a gazdasági és politikai döntések mellett milyen mélyen áthatja a falvak és a városok, a közösségek és a családok viszonyait és hétköznapjait. Hogy ez a maga romboló és kíméletlen módján kétségkívül sikeres modell milyen könnyen exportálható, egyben adaptálható más kultúrákban.

Az oknyomozó útikönyv bő 300 oldalán keresztül pontosan kirajzolódik, hogy a Jón-tenger olasz partvidékén egy követ se lehet úgy odébb rúgni, hogy alóla ne a maffia múltjának a nyomai bukkanjanak elő. Az igazán dermesztő mégis az, ahogy a tradíció részeként átöröklődnek azok az önző és kegyetlen cselekvési minták, amik aztán újra és újra hideg, boldogtalan életre kárhoztatják a klánokhoz tartozó családok tagjait.

Menj nyaralni a maffiával, rendeld meg a MAKRO 7. számát a webshopból!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt