Alábecsülhette a kormány a rezsivédelemhez szükséges átlagfogyasztást

POLITIKA
2022 július 15., 05:18
comments 22

Alábecsülhette a kormány a rezsivédelemhez szükséges átlagfogyasztásokat, írja az mfor.hu. A lap szerint felemásan kalkulált a kabinet. Az MVM Next adatai szerint

jelenleg átlagosan 1216 köbméter gázt használ el egy fogyasztó évente, ami bőven az 1729 köbméteres rezsivédelmi mennyiségen belül van. Az átlagos áramfogyasztás viszont 2503 kilowattóra volt 2021-ben, ami majdnem eléri a rezsivédelmi 2523 kilowattórás határt.

A lap gyűjtése szerint 2020-ban két megyében, Pest és Komárom-Esztergom, is magasabb volt ennél az átlagos áramfogyasztás. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint

Pest megyében 2020-ban havi 240,1 kilowattóra áramot használtak átlagosan, ami jelentősen több a kormány által megszabott havi átlagos 210,25 kilowattórás áramfogyasztási szintnél.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.