Orbán: Mindenki vezet családi költségvetést, majd meglátják, hogy mi fér bele, és mi nem fér bele

POLITIKA
2022 július 15., 05:38
comments 72

Senki sem gondolta volna február 24-én, hogy nemcsak egy orosz-ukrán konfliktus kezdődik, hanem belépünk a háborúk korába, mondta a miniszterelnök a péntek reggeli rádióinterjújában. Orbán Viktor szerint a háború nemcsak a frontokon, hanem az európai gazdaságban is zajlik.

Most harcolni kell mindenért, amit korábban természetesnek vettünk. Az első az energiáért, a következő a munkahelyekért folyik majd,

tette hozzá. Orbán szerint recesszió lesz Európában, azt tanácsolta, akinek munkahelye van, becsülje meg. Az uniós szankciós politikáról elmondta, hogy bár korábban azt hitte, hogy "lábon lőttük magunkat", mostanra kiderült, hogy "tűdön lőtte magát Európa és a levegőért kapkod."

Le kell ülni az oroszokkal, békét kell kötni,

javasolta. A rezsivédelem részleteiről szóló kérdésre nem tudott érdemben válaszolni, megismételte a szerdai kormányinfón ismertetett átlagfogyasztási adatokat.

link Forrás

Nem vagyunk egyformák, van, aki megérti, van, aki nem. Mindenki vezet családi költségvetést, majd meglátják, hogy mi fér bele, és mi nem fér bele,

válaszolta arra a felvetésre, hogy érti-e a társadalom a rezsicsökkentés módosítását. A kata módosítását egy jó és szükséges döntésnek nevezte.

Az embereket nem szoktam kritizálni, mindenki él, ahogy tud. (..) A cégeket hibáztatom, akik rávették az embereket, hogy menjenek katába,

mondta. A döntést nem a költségvetés bevételnövelésével, hanem a nyugdíjrendszer fenntarthatatlanságával indokolta.

Az nem megy, hogy 450 ezer nem fizeti be a nyugdíjkasszába a pénzt, mert az így ki fog lukadni. Az ország 50-100 ezer katást elbír, 450 ezret nem,

mondta.

link Forrás

Arról, hogy kinek állhat érdekében az ukrajnai háború elhúzódása, kijelentette:

vigyáznunk kell, hogy ne essünk az összeesküvés-elméletek csapdájába. (..) Azok, akik nagyon sok pénzt keresnek, azok az energiacégek, és bizonyos üzletemberek. Itt Soros György-típusú üzletemberekre kell gondolni, akik egészen egyszerűen a háború fönntartása mellett érvelnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.