„Kevesen vagyunk az ország statáriális megadóztatásának végrehajtásához”

POLITIKA
július 15., 7:27
comments 7

A kata módosítása megroppantja a könyvelői szakmát is, írja a pénteki közleményében a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete.

Minden idők legnagyobb adóemelése bontakozott ki az elmúlt hetekben, amit most már rezsiválság is kísér. A megnövelt adókat könyvelők vallják majd be, akik közül sokan katásként adóztak, az MKOE részéről az ő egzisztenciájukért is aggódunk” - közölte Ruszin Zsolt, a MKOE alelnöke.

Ebben a helyzetben visszautasítanak „minden bagatellizálást és találgatást arról, hogy hány perc alatt és mit lehet megoldania egy könyvelőknek”. A szervezet szerint az elmúlt napokban azt láttuk, hogy minden könyvelő - az aktuális feladatai, vagy a szabadsága terhére - igyekezett tájékoztatást adni a kialakult helyzetről.

A könyvelők számára nincs szó valódi üzleti lehetőségről, mert az ilyen kényszerkereslet mindig torz üzletmenethez vezet.

Sajnos tudomásul kell venni, hogy kevesen vagyunk az ország statáriális megadóztatásának végrehajtásához, ezért türelmet szeretnénk kérni.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt