Szerda óta próbálják eloltani az alföldi erdőtüzet

katasztrófa
2022 július 15., 06:36

Még tartanak az oltási munkálatok az Izsák és Soltszentimre közötti területen szerda este keletkezett erdőtűznél. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) pénteki közleménye szerint mintegy ötven-nyolcvan hektáron égett részben az aljnövényzet, részben a fák koronája.

Soltszentimre, 2022. július 14., Tűzoltók oltják 2022. július 13-án az Izsák és Soltszentimre közötti erdőben délután keletkezett tüzet
photo_camera Soltszentimre, 2022. július 14., Tűzoltók oltják 2022. július 13-án az Izsák és Soltszentimre közötti erdőben délután keletkezett tüzet Fotó: Donka Ferenc/MTI/MTVA

A tüzet csütörtök estére sikerült körülhatárolni, de a terület vízhiányos és nehezen járható, csaknem harmincöt gócpontban van izzás, ezért elhúzódó tűzoltási munkálatokra lehet számítani.

photo_camera Fotó: Donka Ferenc/MTI/MTVA

A tűzesethez tizennyolc településről harminchét járművel százkét tűzoltó vonult ki.

Az érintett területen hat lakott tanya van, az épületekből négy embert kimenekítettek. Egy lovasmajor fele leégett. Egy leégett tanya romjai között egy holttestet is találtak a tűzoltók.Az összefogás és minden igyekezet ellenére a lovardának körülbelül a fele, valamint több hektárnyi erdő és néhány tanya leégett. A kár több száz millió forintra becsülhető.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.