Biden ökölpacsival köszöntötte a Hasogdzsi gyilkosságért felelős szaúdi koronaherceget

külföld
2022 július 16., 05:59

Ökölpacsival köszönt az amerikai elnök annak a Mohamed bin Szalmán szaúdi koronahercegnek, aki felelős Dzsamál Hasogdzsi ellenzéki újságíró megöléséért.

link Forrás

Biden a találkozó után elmondta, hogy szóba került a 2018-ban elkövetett gyilkosság, elmondása szerint a trónörökös visszautasított minden felelősséget a történtekkel kapcsolatban.

"Lényegében azt mondta, hogy személyesen nem terheli felelősség. Jeleztem neki, hogy szerintem viszont igen"

- mondta. Hasogdzsit 2018-ban Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusán ölte meg egy halálbrigád brutális módon. Az amerikai hírszerzés szerint a kivégzést maga Mohamed bin Szalmán rendelhette meg. Ezt követően az amerikai elnök arról beszélt, hogy

emellett "egy sor jó megbeszélést" is folytatott a szaúdi vezetéssel.

Többek közt megállapodtak abban, hogy az OPEC+ tagállamok emelik az olajkitermelés mennyiségét, illetve, hogy együttműködnek az 5G-s és 6G-s kommunikációs hálózatok kiépítése és a kiberbiztonsági területén is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.