Parragh: Számoltunk a tüntetésekkel

gazdaság
2022 július 16., 06:15
comments 26

Számos pontban nem ért egyet a kormány kata-módosításával, mondta a Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara elnöke a Portfoliónak, Parragh László arról viszont már nem beszélt, hogy miért nem tesz a kormány döntése ellen. Elárulta: számoltak a tüntetésekkel és a felháborodással, mert

"ha egy kényelmes, olcsó rendszert módosítanak, ott lesznek elégedetlenek, ez egy természetes reakció. Ha az ember felvállal egy kamara elnöki tisztséget, akkor azt komolyan kell vennie. A kamara elnökeként a teljes magyar gazdaság érdekeit kell képviselnem. Akkor is, ha ez konfliktusokat jelent. Ebben az értelemben semmi meglepő nincs a most tapasztalható vitákban."

Arról, hogy hogyan képviseli a magyar gazdaság érdekeit, sokat elmond, hogy bevallotta: eredetileg a kormánynak a kata havi 50 ezer forintos befizetésének emelését javasolták.

"Azt mondtuk, hogy értékállóvá kell tenni a rendszert, valorizálni kell a katát. A kormány döntése alapján inkább azt preferálta, hogy a kata eredeti céljával megegyezően egy szűk gazdasági réteg (lakossági szolgáltatók, kisiparosok) számára biztosítja a tételes adózást. Annak, aki ezt az adózási módot választja, választásával elfogadja, hogy a várható nyugdíja és pénzbeli ellátásainak az alapja alacsonyabb lesz, mint a normál adózási módoknál."

- tette hozzá. Majd arról beszélt, hogy

"a javaslatunk az volt, hogy jövő év januárjától induljon az új rendszer, ez sajnos nem így lett. A második pedig az volt, hogy a visszaéléseket kell kiszűrni a rendszerből, ennek megfelelően kell módosítani a rendszert, vagy egy teljesen új adót kell bevezetni."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.