40 múlt, friss bajnok, most kapott új térdszalagot, még fél évig lábadozik, de Zlatan Ibrahimovic-nak esze ágában sincs visszavonulni

olaszország
2022 július 17., 14:04
Zlatan Ibrahimovic szivarral a szájában ünnepli az AC Milan bajnoki címét 2022. május 22-én
photo_camera Zlatan Ibrahimovic szivarral a szájában ünnepli az AC Milan bajnoki címét 2022. május 22-én Fotó: TIZIANA FABI/AFP

Meghosszabbítja szerződését az AC Milan csapatával Zlatan Ibrahimovic, az olasz bajnok 40 éves támadója - írja vasárnapi számában a Gazzetta Dello Sport olasz sportnapilap. A cikk szerint a svéd klasszis 1 évre ír alá, és a következő szezonban 1-1,5 millió euró körüli összeget keres majd.

Ez Ibrahimovic szintjén nyugodtan nevezhető aprópénznek, és elég nyilvánvaló, hogy nem a pénz motiválja a folytatásban.

A csatár hétfőn írja alá új szerződését, a megállapodás hivatalos bejelentésére kedden kerülhet sor.

Ibrahimovic 2020 januárjában igazolt vissza a Milanhoz, amellyel 2011-ben egyszer már nyert bajnoki címet - az volt egészen az előző szezonig a piros-fekete klub utolsó bajnoki címe. 2022-ben aztán a csapat és Ibrahimovic megismételte ezt a bravúrt. És bár nem sokat lépett pályára, a csatár 23 meccsen így is lőtt 8 gólt és adott 3 gólpasszt.

Ibrahimovicot májusban műtötték meg, amikor is lényegében egy új keresztszalagot építettek a térdébe. Állítása a szerint a műtétet megelőző hat szezonban hónapjában elülső keresztszalag nélkül játszott, 20 injekciót kapott ezidő alatt, összesen tízszer tudott a csapattal edzeni, és alig aludt a fájdalom miatt.

Az operációból való felépülés nagyjából 7-8 hónapot vesz igénybe. Ez sem ingatta meg döntésében a játékost és klubját sem.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.