A magyarok többsége nem ért egyet a kata-törvény módosításával

gazdaság
2022 július 17., 05:20
comments 16

Még a fideszesek több mint harmadának sem tetszik az új kata-törvény, és 20 százalékuknak negatívan változott a véleménye a kormányról emiatt - írja a Telex a 21 Kutatóközpont kutatására hivatkozva.

A kutatás szerint a kormánypárti szavazók 38 százaléka helyeselte, 36 százalék ellenezte, 26 százalékuk pedig nem tudott, vagy nem akart állást foglalni a kérdésben.

Akiknek nincs katás adózó a háztartásában, azok döntő többsége is (57 százaléka) helyteleníti az intézkedést, mindössze csak 23 százalékuk ért vele egyet.

Bár a megkérdezettek 55 százalékának nem változtatta meg az intézkedés a kormányról alkotott véleményét, 36 százalék úgy válaszolt, hogy ez kedvezőtlen irányba befolyásolta. Nemcsak ellenzéki szavazókról és katásokról van szó: a bizonytalanok 35, a nem katázó családok 33 százaléka is csalódott a kormányban, de még a fideszesek egyötöde is, miközben pozitív irányba szinte senkinek se változott a véleménye.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.