Vizsgálja a kormány, hogy kedvezményt kaphassanak azok, akik csak áramot használnak

gazdaság
2022 július 17., 07:04

„Az új részletszabályokon jelenleg is dolgoznak a szakemberek" - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára vasárnap a Kossuth rádióban.

„A részletszabályok az árképzésre, a szabályozás módjára is kiterjednek majd. Külön foglalkoznak továbbá azok helyzetével, akik csak áramot fogyasztanak, gázt pedig egyáltalán nem, vagy csak nagyon keveset” - mondta Dömötör.

A szabályokat az energia-veszélyhelyzeti operatív törzs véglegesíti majd, a vonatkozó rendelet is hamarosan megszületik. Azt is mondta, hogy az új szabályok foglalkoznak a kistelepüléseken élők helyzetével és a nagycsaládosok védelmével. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.