Daria Kaszatkina orosz teniszező bejelentette, hogy leszbikus

sport
2022 július 19., 07:03
comments 6

Daria Kaszatkina, Oroszország top női teniszezője egy hétfői interjúban mondta el, hogy meleg.

A világranglistán jelenleg 12. helyen álló teniszező azt mondta, párkapcsolatban van egy nővel, és nem tud tovább bujkálni. A 25 éves sportoló a homoszexualitáshoz való hozzáállás és az LMBTQ-jogok oroszországi korlátozása ellen is felszólalt.

„Olyan sok téma tabu Oroszországban. Nevetséges az az elképzelés, hogy valaki meleg akar lenni vagy meleggé válik. Szerintem semmi sem könnyebb ezen a világon, mint heterónak lenni. Komolyan, ha ez tényleg választás kérdése, akkor mégis ki akarna meleg lenni? Miért tennéd nehezebbé az életed, különösen Oroszországban? Mi értelme lenne ennek?” - mondta, majd hozzátette, hogy sosem merne kézen fogva sétálni a barátnőjével Oroszországban.

Kaszatkina azt mondta, hogy azért most beszélt szexuális orientációjáról, mert az orosz futballista, Nadya Karpova inspirálta, aki a múlt hónapban coming outolt.

Oroszországban épp most készülnek tovább szigorítani az LMBTQ-törvényen, betiltanák a melegeket megjelenítő filmeket, tartalmakat. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.