Egy Csongrád-Csanád megyei férfi egy akácfa karóval ütött le egy marokkói illegális bevándorlót

bűnügy
2022 július 19., 09:13
comments 24

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy akácfa karóval bántalmazott egy marokkói sértettet tavaly ősszel, olvasható az ügyészség honlapján.

A vádirat szerint a vádlott egy megyebeli kistelepülés határában, egy tanyán lakik élettársával. 2021. november 15-én az éjszakát a vádlott apja is náluk töltötte. Másnapra virradóra, fél 3 körüli időpontban a férfiak arra lettek figyelmesek, hogy az udvaron tartott kutyák hevesen ugatni kezdenek, valamint az ingatlan kapuját valakik megrángatják. Mivel korábban a vádlott több alkalommal észlelte, hogy illegális határsértők haladnak el ingatlana közelében, egy méteres akácfa karót magához véve indult el körülnézni.

A telkéről kiérve meglátta, hogy a kutyáktól és tőle megriadt személyek a tanyája melletti erdős terület felé távolodnak. A férfi utánuk indult, majd a hátul haladó, alapbetegsége folytán sántító sértett mögé került, akit, miután felé fordult, a karóval kétszer, nagy erővel, a fején megütött. Az ütések következtében összeeső, életveszélyes sérüléseket szenvedő sértetthez a vádlott kérésére az édesapja hívott mentőt.

A vádlottat a főügyészség életveszélyt okozó test sértés bűntettének elkövetésével vádolja. Az elkövető bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.