Emberekre támadó majmot keresnek Japánban

ÁLLAT
2022 július 19., 07:57

A japán rendőrség egy vad majmot keres, ami két hét leforgása alatt tíz embert támadott meg.

A támadások július 8-án kezdődtek az ország délnyugati részén fekvő Ogori kerületében. A legsúlyosabb támadás az volt, amikor a majom betört egy családi házba, és súlyosan megkarmolt egy csecsemőt.

„Porszívóztam, amikor meghallottam a gyerekem sírását, ezért megfordultam, és azt láttam, hogy a majom megragadta a lábánál fogva, miközben a gyerek a padlón játszott. Úgy tűnt, mintha ki akarta volna rángatni” – mondta az édesanyja a helyi médiának.

A 40-50 cm magasnak mondott majom egy helyi óvoda tantermébe is behatolt, ahol egy négyéves kislányt karmolt meg.

A támadó majmot egyelőre még nem találták meg, de a rendőrség csapdákat állított, a lakosokat pedig arra kérték, hogy ne hagyják nyitva az ablakokat. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.