Iskolát és kórházat épít a magyar kormány Bucsában

külföld
2022 július 20., 18:48
comments 11

Magyarország tettekre váltja ígéreteit - mondta a magyar külügyminiszter-helyettes miután szerdán Kijevben és az ukrán főváros környékén járta be azokat a helyeket, ahol jelentős károkat okoztak az orosz támadások. Magyar Levente az MTI beszámolója szerint elmondta, hogy

megrázó ezt egy olyan generáció tagjaként megtapasztalni, aki nem látott háborút. Magyarországon szerencsések vagyunk, hogy eltelt lassan hetven év anélkül, hogy bármifajta fegyveres konfliktust kellett volna átélnünk.

Hozzátette: az ukrán nép iránti szolidaritás és támogatás kifejezése mellett szeretnék a szimpátiát tettekre váltani. Ennek jegyében jelentette be egy iskola újjáépítését, valamint Bucsa külterületén egy kis kórház építését postával és önkormányzati hivatallal kiegészítve. A beruházást a magyar kormány a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül fogja megvalósítani,

"Mi ennyit tudunk tenni"

- mondta Magyar. Szerinte Magyarország lesz az első, amelyik tettekre váltja az ígéreteket és a szimpátiát, egyértelmű üzenetként Ukrajnának, hogy "mellettük vagyunk". A külügyminiszter-helyettes a legmagasabb rangú magyar politikus, aki Kijevbe látogatott a háború kitörése óta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.