Kamu idősek otthonát üzemeltettek, hogy az ott lakók pénzét kicsalják

bűnügy
2022 július 20., 12:25

Engedélyek nélkül üzemeltetett idősek otthonába felvett, ápolásra szoruló emberek vagyonát kicsaló bűnszövetség hat kecskeméti és egy kiskunhalasi tagját vették őrizetbe a rendőrök kedden, írja az MTI. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensének tájékoztatása szerint a kecskeméti idősek otthonát egy négy főből álló család üzemeltette, az áldozatokat a csapat szociális munkásként dolgozó tagja, egy 59 éves kiskunhalasi nő kutatta fel.

Az ápolásra szoruló betegeket összehozta az otthon üzemeltetőivel, akik később különböző megtévesztő módszerekkel megszerezték a náluk lakó idős emberek vagyonát.

A csoportot különösen nagy kárt okozó, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítják, akik hosszú időn át, szorosan együttműködve csaltak ki pénzt idősektől.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.