Meghibásodás miatt súlyosbodik a vízhiány Fóton, Mogyoródon és Csömörön

POLITIKA
2022 július 20., 17:04
comments 8

Az egyik kiemelt fontosságú regionális ivóvíz-távvezetéken meghibásodás történt, melynek hibaelhárítása megfeszített erővel zajlik. A kánikulai helyzet miatt extrém módon megnőtt vízigényeket nem tudjuk kielégíteni, mert a vízellátó rendszer nagyon gyorsan leürül,

közölte a DMRV Zrt. Az elemzések "és a hibaelhárítási munka haladása alapján előrejelezhető, hogy Fóton, Mogyoródon és Csömörön, valamint Gödöllő magasabban fekvő területein nyomáscsökkenés majd vízhiány várható a következő 48 órában." A szolgáltató lajtoskocsikkal próbálja a vízigényeket kielégíteni. A hiba elhárításáig a lakosságtól többek közt azt kérik, hogy

"gondoljanak az ivóvíz ésszerű felhasználására, korlátozzák az ivóvíz más irányú igénybevételét (pl.: medencetöltés). Illetve mellőzzék a locsolást, a kommunális ivóvízellátó rendszerre szerelt automata öntözőberendezéseket kapcsolják ki."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.