Siófokon sem lesz tűzijáték augusztus 20-án

július 20., szerda 8:46
1

„A háborút elszenvedő ukrán és orosz néppel, no és a gazdasági helyzetből fakadó kilátástalansággal küszködő honfitársainkkal való szolidaritás - és persze némi takarékosság - jegyében döntöttem úgy, hogy az idei augusztus 20-i rendezvény-sorozatot igen, de az annak részét képező tűzijátékot nem tartjuk meg - írja Dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere a Facebook-oldalán.

„Az intézkedéssel a városvezetés szolidaritását szeretné kifejezni a háborúban érintett nemzetek szenvedő polgári lakosságával, illetve tekintettel a jelenlegi és várható gazdasági folyamatokra, egy jelképes gazdasági döntésnek tartja" - szerepel a közleményben.

Azt is írja, hogy az elmaradó tűzijáték költségmegtakarításával a városi kasszában maradó közel kétmillió forintot a dráguló óvodai étkeztetés kiegészítésére fordítják, ezzel is segítve a gyermeket nevelő helyi családokat.

Salgótarján után Siófok a második város, ahol lefújták augusztus 20-i tűzijátékot.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt