A hétvégén egyetlen egyszer el lehet csípni nagyvásznon is a tavalyi év egyik legszebb filmjét

július 21., csütörtök 13:22

Utolsó pillanatos programajánló: július 23-án, szombaton Csopakon egy vízimalom kertjében vetítik majd Céline Sciamma 2021-es filmjét, az Anya kicsi lányát (Petite Maman). Általában nem szoktunk kertmozis eseményeket külön ajánlgatni, de most kivételt teszünk, mert ez a film a tavalyi európai filmtermés egyik legtöbbet dicsért alkotása volt, mégis elkerülte a hazai mozikat.

Céline Sciamma az elmúlt évtized sokat méltatott rendezője, korábbi három filmjét, a Csajkort, a Vízi liliomokat és a Portré egy lángoló fiatal lányról-t itthon is bemutatták a mozik, de úgy fest, legutóbbi filmjét csak alternatív eszközök révén lehet megnézni. Most azonban egyetlen este erejéig, a Pont Csopak eseményén változik a helyzet.

Az Anya kicsi lánya tavaly debütált a Berlinálén, Európai Filmdíjra is jelölték, és a mindössze 70 perces filmről nagyon nehéz úgy mesélni, hogy ne áruljuk el a lényeget, de annyit talán el lehet mondani, hogy a lassú folyású, nagyon szép film központi szervezőelve a gyermeki fantázia, az anya-lány kapcsolatok komplexitása, meg úgy általában a felnőtté válás.

A szombati program tematikája amúgy az anyaság lesz, napközben Gáldi Vinkó Andrea fotóművész Nem megszűntem, csak most valahogy nem vagyok című installációját lehet megnézni, a gyerekeknek pedig a Dániel András mesekönyvéből készült, Mit keresett Jakab az ágy alatt? című interaktív előadást mutatja be délután Pető Kata és Porogi Ádám.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt