Kistarcsán a polgármester a saját fizetéséből állja az augusztus 20-i tűzijátékot

belföld
2022 július 21., 08:14
comments 10

Az elmúlt napokban több város is bejelentette, hogy augusztus 20-án nem tartanak tűzijátékot, az arra szánt keretet inkább hasznosabb dolgokra fordítják. Kistarcsán végül lesz tűzijáték, de azt a fideszes polgármester a saját zsebéből fizeti.

„Rengeteg megkeresés érkezett hozzám, hogy Kistarcsa is csatlakozzon ahhoz a mozgalomhoz, hogy idén maradjon el az augusztus 20-i tűzijáték, és az így megspórolt összeget ajánljuk fel azoknak, akiknek a nyugati, meggondolatlan szankciók miatt kialakult energia vészhelyzet problémákat okozhat a télen” - írja Ifj. Juhász István a Facebookon. Erről internetes szavazás is történt, amin meggyőző többség volt amellett, hogy erre ne költsenek közpénzt.

link Forrás

A költségvetésben biztosított 440 000 forintból tűzifát fog venni a város, amit a legrászorulóbb idős emberek fognak megkapni.

“Újabb jó hír: a tűzijáték nem marad el augusztus 20-án. Saját, augusztusi fizetésemből felajánlom az ehhez szükséges összeget, hogy a családok, idősek, fiatalok együtt ünnepelhessenek a koncertek után! Szeretném, hogy valóban felhőtlenül teljen ez a nap mindenkinek” - írja a polgármester.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.