Rejtélyes rózsaszínű jelenés bukkant fel az égen Ausztráliában, kiderült, hogy a marihuána okozta

külföld
2022 július 21., 06:37
comments 3

Megmagyarázhatatlan égi jelenségre figyeltek fel az ausztrál Victoria állambeli Mildura város lakói szerda este: az égen úszó felhőkön egy rózsaszínű kör bukkant fel. A helyiek körében az első találgatások között az ilyenkor kötelező ufóinvázió és világvége is felmerült, de a Guardian beszámolója szerint végül kiderült, hogy jóval prózaibb ok áll a fények mögött.

link Forrás

A város közelében orvosi marihuánát termesztő Cann Group telephelyén felejtették el lehúzni estére a sötétítőket, amik megakadályozzák, hogy az éjszakai termesztéshez használt vörös fények kiszökjenek.

A Cann Group volt amúgy az első ausztrál cég, amely megkapta az engedélyt, hogy orvosi és kutatási célokból legálisan füvet termesszen, és a Mildurában működő telepükön júniusban volt az első olyan szüret, amikor már kereskedelmi forgalomba is kerülő növényeket szedtek le. Ugyanakkor biztonsági okokból a telep pontos helyét eddig igyekeztek titokban tartani, ezen azonban nyilvánvalóan nem segít, ha éjszakára elfelejtenek sötétíteni, és a környéken mindenhonnan látható lesz a rózsaszínű fénykorong.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.