Bíróság elé állították a Slovan Bratislava buszát kővel megdobó férfit

július 22., péntek 10:25
5

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 30 éves férfit, aki pár nappal ezelőtt egy kővel megdobta a Slovan Bratislava játékosait szállító busz ablakát. Az ügyben pénteken elsőfokú ítélet született.

A férfi július 19-én este a Könyves Kálmán körúton lévő egyik presszó mellett tartózkodott, amikor észrevette a pozsonyi futballcsapatot rendőri kísérettel szállító buszt. Beszaladt a bokrok közé, majd a busz felé hajított egy követ, ami eltalálta a busz hátsó ablakát. Ezzel 1,4 millió forint kárt okozott, és veszélyeztette a busz vezetőjének, illetve utasainak életét.

A tárgyaláson a Pesti Központi Kerületi Bíróság a 30 éves férfit 150 óra közérdekű munkára és 150 000 forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, az eljáró ügyész ugyanis súlyosításért, felfüggesztett börtönbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt