Bíróság elé állították a Slovan Bratislava buszát kővel megdobó férfit

bűnügy
2022 július 22., 10:25
comments 5

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 30 éves férfit, aki pár nappal ezelőtt egy kővel megdobta a Slovan Bratislava játékosait szállító busz ablakát. Az ügyben pénteken elsőfokú ítélet született.

A férfi július 19-én este a Könyves Kálmán körúton lévő egyik presszó mellett tartózkodott, amikor észrevette a pozsonyi futballcsapatot rendőri kísérettel szállító buszt. Beszaladt a bokrok közé, majd a busz felé hajított egy követ, ami eltalálta a busz hátsó ablakát. Ezzel 1,4 millió forint kárt okozott, és veszélyeztette a busz vezetőjének, illetve utasainak életét.

A tárgyaláson a Pesti Központi Kerületi Bíróság a 30 éves férfit 150 óra közérdekű munkára és 150 000 forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, az eljáró ügyész ugyanis súlyosításért, felfüggesztett börtönbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.