Több mint 20 hektáros, 60 milliós földdel bővültek a Tiborcz család területei Fejér megyében

belföld
2022 július 22., 07:51
comments 6

Összesen 21,5 hektáros nagyságú az a földterület, amelynek nagy része szántó, de van rajta erdő és legelő is, és amelyet Tiborcz Sándor Istvánné, vagyis Orbán Viktor vejének anyja vásárol meg hatvanmillió forintért a Fejér megyei Csabdi térségében – írja az rtl.hu.

A lap azt írja, az eladó tavaly októberben örökölte meg a földet, amit Tiborcz Sándor Istvánné földművesként, elővásárlási jogával élve vesz meg, ugyanis a törvény elővásárlási jogot biztosít a szomszéd földtulajdonosoknak.

Tiborcz anyja évek óta Csabdiban lakik, és – más, családon kívüli magánszemélyekkel közösen – tulajdonosa egy szomszédos, másfél hektárnyi erdőnek. Az erdőt áprilisban csere útján szerezte meg, egyébként attól az eladótól, akitől most megvásárolja a szomszédos földet. Azt, hogy Tiborcz anyja mit adott cserébe áprilisban az erdőért, nem tudni.

Az rtl.hu erről szóló cikkében hozzáteszi, hogy Fejér megyében eddig összesen több mint 490 hektárnyi föld került Tiborcz István, az apja, valamint a testvére tulajdonába, ezekért pedig a nyilvános földárveréseken 569 millió forintot ajánlottak. A földek után egyébként jelentős agrártámogatás is jár, a Tiborcz család eddig összesen több mint egymilliárd forinthoz jutott a Vidékfejlesztési Programból.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.