Vádat emeltek a férfi ellen, akit a Váci úton üldöztek a rendőrök

bűnügy
2022 július 22., 07:01
comments 2

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt azzal a 23 éves férfival szemben, aki 2021 júniusában száguldozva menekült a rendőrök elől, akik először egy közlekedési szabálysértés miatt akarták megállítani. Egy hónappal később a férfi egymás után két balesetet is okozott, mindkét helyszínről elmenekült.

A vádirat szerint a férfi 2021. június 30-án reggel a a budapesti Váci úton érvényes jogosítvány nélkül, ittasan és bedrogozva vezette autóját, amiben rajta kívül még hárman ültek. Az egyik kereszteződésben indexelés nélkül kanyarodott be egy utcába, ezért meg akarták állítani a rendőrök, ő viszont menekülni kezdett. Menekülés közben egy sor másik közlekedési szabályt szegett meg, egyirányú utcákba hajtott be, a forgalommal szemben száguldozott, a Váci úton 100-130 km/órával cikázott a sávok között.

link Forrás

Végül nagy sebességgel egy padkának ütközött, autója első két kereke defektet kapott. Ezután kiszállt az autóból, és egy társasházhoz futott, ahonnan egy hetedik emeleti lakás teraszkorlátján ülve öngyilkossággal fenyegetőzött, míg végül a rendőrök elfogták.

A vádirat szerint a vádlott a fentiek után, 2021. július 28-án délelőtt, szintén bódult állapotban ült autóba, majd balesetet okozott a XIX. kerületi Ady Endre úton, ahonnan elhajtott. Közvetlenül ezután a X. kerületben, az Üllői úton is balesetet okozott, miután elvesztette uralmát a gépkocsija felett és egy másik autónak ütközött. Az ütközés miatt a másik autó sofőrje a járdára hajtott, és ott egy fának csapódott. A férfi innen is elhajtott.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a 23 éves férfit közúti veszélyeztetéssel, cserbenhagyással, valamint ittas, illetve bódult állapotban elkövetett járművezetéssel és kábítószer birtoklással vádolja. Börtönbüntetésre is számíthat, illetve arra is, hogy örökre bevonják a jogosítványát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.