A kata-módósítás miatt a jogosítvány is drágulhat

belföld
2022 július 23., 05:53
comments 12

Pénteken autós oktatók tüntettek a Hősök terén, hogy a katázás szinte teljes kiszorítása ellen tiltakozzanak. Az ATV erről szóló cikke szerint körülbelül 4000 autósoktató van Magyarországon, háromnegyedük katásként autósiskolának számlázott eddig, szeptember elsejétől azonban erre nem lesz lehetőségük, csupán az átalányadózásra. Ezzel viszont négyszeresére emelkedne az adóterhük.

„Mindenki megkapta a 80-20 százalékos átalányadót. Mi azért, mert más tevékenység alá van besorolva a tevékenységünk, ugyanúgy autóval dolgozunk mint ők, ugyanolyan tevékenységünk van, mint nekik mégis a 40-60-os átalányadó határa alá esünk” – mondta az ATV-nek Köves Szilárd, a tüntetés szervezője, aki szerint ha ez így marad, akkor kénytelenek lesznek áthárítani a megnövekedett költségeiket, ami a jogosítvány árán is érződni fog, és 30 százalékkal emelkedhet a vezetői engedély ára.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.