Az egyetlen női főispánt is főispánnak kell szólítani

POLITIKA
2022 július 23., 15:09
comments 14

Az elfogadott törvényjavaslat csak a titulus megnevezését változtatja meg. Ez a kormánymegbízott helyett a főispán lesz, vagyis függetlenül attól, hogy az illető férfi vagy nő. Ebből adódóan a megszólításban is csak a kormánymegbízott szó változik

- árulta el a Blikknek Sifter Rózsa, a Zala megyei kormányhivatal vezetője, akit tehát főispánnak kell majd szólítani, és nem főispánnőnek.

photo_camera Fotó: Zala Megyei Kormányhivatal

Mi is beszámoltunk róla, hogy a tizenkilenc kormánymegbízott közül tizennyolc férfi, mindössze egyetlen nő akad közöttük, Sifter Rózsa. Eddig nem lehetett tudni, hogy mi lesz a helyes megszólítás, Főispán Asszony, vagy a Főispánnő. A Blikk cikkéből egyébként még kiderül, hogy a 64 esztendős Sifter Rózsa egyébként egy apró, mindössze 400 lelkes zalai községben, Nagykutason született, de már a fővárosban tanult az ELTE jogi karán és ZTE szurkoló.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.