Tűzoltó helikoptereket küld Szlovéniába a Honvédség

külföld
2022 július 24., 18:07
comments 4

A Magyar Honvédség helikopteres egysége is segít Szlovéniának az erdőtüzek oltásában - ez derül ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnapi Facebook-bejegyzéséből. A külügyminiszter azt írja, hogy Európa-szerte szörnyű tüzek pusztítanak, Szlovénia pedig történetének legnagyobb tűzvészével küzd.

Büszkék vagyunk a Magyar Honvédség helikopteres egységére, akik segítettek szlovén bajtársaiknak a pusztítás megállítása érdekében - írja Szijjártó.

A honvédelmi tárca kettő légi tűzoltásra alkalmas Mi-17 típusú helikoptert küldött Szlovéniába 13 fős személyzettel. A művelet koordinációját a szlovén Védelmi és magyar Honvédelmi Minisztérium közvetlenül intézi.

Tanja Fajon szlovén külügyminiszter Twitteren keresztül mondott köszönetet az Ausztriának, Horvátországnak, Magyarországnak, Olaszországnak, Romániának, Szerbiának és Szlovákiának a szolidaritásukért és segítségükért. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.