Elkezdődött a futártüntetés

július 25., hétfő 17:10

Hétfő este hétre Jobbágyfelkelés címen hirdettek tüntetést az ételfutárok a Margit híd pesti hídfőjéhez a kata módosítása ellen tiltakozva. A demonstráción a meghirdetett kezdéskor helyszíni tudósítóink jelentése szerint "másfél legénybúcsúnyi" tömeg, vagyis pár tucat ember gyűlt csak össze. Még közel sem annyi, hogy a rendőrség indokoltnak látta volna a híd akár csak egy forgalmi sávjának lezárását is.

A maroknyi tiltakozó egyelőre a híd északi oldalán, a járdán gyülekezik. Még nincsenek annyian, hogy egy forgalmi sávot lezárhassanak. Fotó: botost/444.hu

A kata két hete bejelentett, 13 napja elfogadott módosítása elleni tiltakozások során a tüntetők több alkalommal is hidakat zártak le. Amikor ez nem spontán alakult így, a rendőrség a résztvevők számának függvényében engedélyezte 150 tüntetőnként egy forgalmi sáv lezárását. Tudósítóink szerint most egyelőre még nincsenek ennyien, az egybegyűlteket - tüntetőket és újságírókat - a rendőrök terelték össze a híd lábához.

A hétfői tüntetés közvetlen előzménye az ételfutárok képviselőjének a két nappal korábban egy Mészáros-cég vezetőjével vacsorázó Palkovics László ipari és technológiai miniszterrel folytatott múlt heti, eredménytelen egyeztetése volt. Az esti időpontot a kánikula indokolja, a futárok korábbi megmozdulásaikat reggelre szervezték, amikor nagyobb fennakadást tudtak okozni a városban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt