A Lufthansa szinte az összes németországi járatot törli a szerdai sztrájk miatt

közlekedés
2022 július 26., 10:37
comments 4

Szinte minden Münchenből és Frankfurtból induló járatát törli a Lufthansa a földi személyzet szerdára tervezett sztrájkja miatt, jelentette be a német légitársaság kedden. A két repülőtér a legjelentősebb nemzetközi légi forgalmi átszállási csomópontok közé tartozik. A légitársaság azt is közölte, hogy kedden és a hét további részében is törölnek járatokat, mivel az egynapos sztrájk tovagyűrűző hatásai érezhetőek.

Összesen több mint ezer járatot törölnek, ami becslések szerint 134 ezer utast érint.

photo_camera Fotó: Monika Skolimowska/dpa Picture-Alliance/AFP

A ver.di (Vereinte Dienstleistungsgewerkschaft) szakszervezet a Németországban foglalkoztatott kb. 20 ezer alkalmazottat érintő, folyamatban lévő kollektív tárgyalásokkal összefüggésben hirdetett meg egynapos figyelmeztető sztrájkot július 27-re. A földi személyzethez tartoznak a műszaki kiszolgálók és a logisztikusok, akik nélkül a repülőgépek nem tudnak felszállni.

A figyelmeztető sztrájk a tervek szerint szerdán hajnali 3:45-kor kezdődik és csütörtök reggel 6 óráig tart. (Deutsche Welle)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.