A melegházasság ellen szavazott, aztán elment a meleg fia esküvőjére

külföld
2022 július 26., 08:33
comments 12

Glenn Thompson - 156 republikánus képviselőtársa oldalán - a melegházasság védelme ellen szavazott az amerikai képviselőházban, majd három nappal később részt vett a fia esküvőjén. Aki, mit ad Isten, egy másik férfivel kötötte össze az életét.

A pennsylvaniai politikus és felesége „el voltak ragadtatva” a lagzitól, és „nagyon boldogok”, hogy új vejüket üdvözölhetik a családban - olvasható a politikus közleményében.

Glenn Thompson
photo_camera Glenn Thompson Fotó: ASTRID RIECKEN/Getty Images via AFP

Mintha volna itt valami ellentmondás,

vetette fel a CNN is, de kérdésükre Thompson nem reagált.

Hiába Thompson szavazata, az amerikai képviselőház egy hete elsöprő többséggel hagyta jóvá az azonos neműek házasságának védelmét célzó jogszabályt. A kezdeményező demokraták szerint erre azért van szükség, mert a Roe kontra Wade ítéletet felülbíráló, azaz az abortuszhoz való alkotmányos jogot megsemmisítő legfelsőbb bírósági döntés veszélyeztethet más, a konzervatívok által kritizált jogokat is. A szenátusban már nehezebb dolguk lesz a demokratáknak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.