Élő adásban raboltak ki egy papot Brooklynban

külföld
2022 július 26., 06:52

Egy szentmise és annak élő közvetítése közben raboltak ki fegyveresek egy papot az amerikai Brooklynban, írja a New York Times cikke alapján a hvg.hu. Lamor M. Whiteheadtől és feleségétől egymillió dollárnyi ékszert vittek el az elkövetők vasárnap.

link Forrás

A felvételeken látszik, hogy a pap azonnal a földre veti magát amikor meglátja a fegyvereseket, elmondása szerint attól tartva, hogy lövöldözés, és nem „csak” rablás lesz az incidensből. Az elkövetők ezt követően mentek oda a paphoz, és vették el karóráját, nyakláncait, jegygyűrűjét és papi keresztjét. A támadásban senki sem sérült meg, a nyomozók viszont még nem bukkantak rá az elkövetőkre.

Whitehead azt mondta, „látszik, hogyan cselekszik az ördög”, és 50 ezer dollárt ajánlott nyomravezetői díjnak. Vasárnapi Instagram-posztjában Whitehead arra kérte a támadókat, hogy adják fel magukat. Elmondta, hogy tettükkel traumatizálták a gyülekezeti tagokat, köztük a kisgyermekeket is, akik szerinte még mindig sírnak. Elmondta, hogy a 8 hónapos kislánya arcába is fegyvert nyomtak.

„Ezt tettétek a templommal, a templommal, ahol a nagymamátok biztosan Istent és Jézust dicséri" - mondta. „Nincs okotok arra, hogy bejöjjetek egy templomba és megerőszakoljátok".

A megtámadott pap egyébként megosztóan fényűző életet él: a NYT szerint rendszeresen dizájner ruhákban tart miséket, és egy Rolls-Royce-t vezet. Whitehead jó kapcsolatot ápol a helyi polgármesterrel is, akinek júniusban viszont megpróbálta elnyerni a pozícióját, sikertelenül.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.