Lemondták a teljes urológiai ellátást Szegeden augusztus elejéig

július 26., kedd 9:27
25

„A személyi feltételek átmeneti hiánya miatt" lemondja a teljes urológiai ellátást a Szegedi Tudományegyetem augusztus elejéig, július 22-től, írja Dr. Kunetz Zsombor egészségügyi elemző a Facebookon. A lemondást, amivel gyakorlatilag elérhetetlenné válik a környéken a bonyolultabb ellátás és az urológiai onkológia műtéti ellátás is, előző este 18 órakor közölték az NNK-val .

„A hazai egészségügyi ellátás csúcsszervei az egyetemi centrumok, itt látják el azon betegeket, akiket máshol tudás-, infrastruktúra vagy eszközhiány nem tudnak ellátni. Itt vannak a tudomány, a kutatás és a képzés központjai is" - írja.

Azt is írja, hogy az egyetemi centrumok humánerőforrás tekintetében sokkal jobban ellátottak, mint bármely más kórház, hiszen miután a képzés és a posztgraduális képzés is itt van, orvoslétszámuk nagyon sokszor adott, szakdolgozó tekintetében pedig sokszor vonzóbb a nagyvárosi környezetben dolgozni, mint utazni."És itt, ha egy picit is normális a menedzsment több pénz is van."A klinika honlapja szerint 2 rezidens, egy szakorvos, egy tanársegéd, egy adjunktus, nulla főorvos, egy nyugalmazott egyetemi docens, egy emeritus professzor, két igazgatóhelyettes, egy igazgató dolgozik a kórházban. „A szakdolgozói létszám nincs feltüntetve, a jobbágyok számát nem szokták ismertetni a nagyurak. Az állománytáblából úgy tűnik, hogy innen menekülnek a dolgozók."

Szerinte a Szegedi Tudományegyetem a mai lemondásával nemhogy egyetemként, de kórházként sem funkcionálhat, „bátran kidobhatja a Tudományegyetem tábláját, és kirakhatja helyette az Ispotály meghatározást, ez összhangban is lenne a vármegyékkel és a főispánnal."

„A Szent-Györgyi Albert nevet pedig, azonnal el kellene hagynia, tovább nem megszégyenítve a Nobel díjas magyar tudós emlékét! " - zárja a posztot.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt