Újabb Top 50-es magyar bűnözőt fogtak külföldön

bűnügy
2022 július 26., 07:17
comments 6

Elfogtak egy évek óta körözött, a rendőrségi Top 50-es listán is szereplő magyar férfit az Amerikai Egyesült Államokban, valamint egy nemzetközi elfogatóparanccsal keresett angol férfit Magyarországon - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a police.hu-n. Tegnapi hír, hogy egy másik top 50-es magyar bűnözőt fogtak külföldön, őt Németországban.

A floridai Saratosában elfogott 46 éves békéscsabai Ny. Roland Imrét 2019 óta keresték a hatóságok. A Fővárosi Törvényszék először nemzeti, 2020-ban európai, 2021-ben pedig nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene - írták a közleményben, de nem részletezték, mit követett el a férfi. Miután felmerültek olyan információk, hogy az Egyesült Államokban rejtőzködik, az NNI célkörözési nyomozói kapcsolatba léptek az amerikai bevándorlási és vámügyekért felelős hatósággal. A július 21-én őrizetbe vett férfi kiadatásáról később dönt az Egyesült Államok bírósága - írja az MTI.

A 36 éves angol férfi ellen az Egyesült Királyság adott ki nemzetközi körözést, miután 2019-ben egy londoni hotelben bántalmazott, fojtogatott, majd kirabolt egy prostituáltat. Az angol hatóságok évekig keresték a férfit, mire olyan információhoz jutottak, hogy Magyarországon tartózkodhat. Az Egyesült Királyság társhatóságai az NNI nyomozóival és a Készenléti Rendőrséggel együttműködve július 22-én Budapesten, a VI. kerületben őrizetbe vették a férfi.

photo_camera Fotó: police.hu

Bónusz, egy tökéletes magyar rendőrmondat:

„Mindkét rajtaütés a KR NNI célkörözési egységének renoméjaként könyvelhető el.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.