Harapós delfin tartja rettegésben a japán strandolókat

ÁLLAT
2022 július 27., 12:08
comments 7

A japán tengerparti Fukui régióban éppen A cápa című film abszurdista verziója válik valóra, a helyi strandolókat ugyanis nem egy félelmetes fehér cápa, hanem egy morcos delfin tartja sakkban. Igen, egy delfin úgy döntött, megfizet a japánoknak az évszázados bálna- és delfinvadászatért, vagy az emberiségnek a tenger szennyezéséért. Bosszúját pedig úgy teljesíti be, hogy megharapja a fürdőzőket.

Fukuiban július második hetében indult a strandszezon, azóta legalább 10 esetről tudni, amikor lecsapott a harapós delfin. Eddig senkinek sem okozott komoly sérüléseket, de a hatóságok minden strandolónak igyekeznek felhívni a figyelmét, hogy bizony komoly sérüléseket is okozhat a delfinharapás, úgyhogy érdemes vigyázni. A strandolókat táblákkal figyelmeztetik, hogy ha delfint látnak, legyenek úrrá a késztetésen, hogy megpróbálják megközelíteni és megsimogatni az állatot, mert bizony sírás lesz a vége.

photo_camera Fotó: RAYMOND ROIG/AFP

A hatóságok azt gyanítják, hogy a támadásokért egy delfin felelős, aki először áprilisban bukkant föl a környéken. Lehet, hogy egyszerűen csak nem tetszik neki, hogy rajta kívül már emberek is úszkálnak a territóriumában. Mindenesetre a helyi erők nem hátrálnak meg, és a technológiát hívják segítségül a delfin ellen: Egy ultrahangos kibocsájtó szerkezetet állítottak föl a tengerparton, ami reményeik szerint majd elzavarja a fürdőzőket zaklató állatot. (AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.