Jaksity György: Nem tehetjük meg, hogy ezt a generációt is becsapjuk

Lezárt tartalom a Kör tagjainak interjú
2022 július 27., 12:27
comments 16
  • Kedden beszédet mondott Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. igazgatóságának elnöke a Corvinus Egyetem diplomaosztó rendezvényén.
  • Ilyen kemény hangvételű előadás ritkán hangzott el magyar egyetemeken az elmúlt tíz évben.
  • A beszédet az üzletember nem a nyilvánosságnak, hanem kifejezetten a diplomázóknak szánta, de egy videó- és hangfelvételen nyilvánosságra került.
  • Arra kérte a hallgatókat: ragadják meg esélyeiket, küzdjenek a valódi magyar demokráciáért és egy szabad Magyarországért.
  • Jaksity György röviden nyilatkozott a beszéd körülményeiről.
  • A teljes beszédet ezen a linken lehet meghallgatni.

Jaksity György 1991-ben diplomázott a Közgazdaságtudományi Egyetemen, a mai Corvinuson, két évvel később alapította meg a Concorde Értékpapír Rt.-t, amit azóta is társaival közösen vezet. Részt vett a Budapesti Értéktőzsde megalapításában, később az Európai Befektetés-Elemzők Egyesületei Szövetségének (EFFAS) igazgatósági tagja és a tőzsdetanács tagja is volt, 2002-től megválasztották a részvénytársasággá alakult tőzsde első igazgatósági elnökének, 2007-ben pedig az év üzletemberének is. Gazdaság- és pénzügypolitikai kérdésekben inkább, tisztán közéleti kérdésekben ritkábban nyilvánult meg. A 444-nek azt mondta, most sem ez volt a célja. A diplomaosztón mondott beszédét kifejezetten a hallgatóságnak szánta.

„2019 nyarán a gazdálkodási kar egyik diplomaosztó rendezvényén már tartottam díszvendégként egy ilyen beszédet: az tartalmilag is nagyon hasonló volt, sőt, bizonyos részei megegyeztek a mostanival. Majdnem 10 percig tapsoltak utána a hallgatók. Úgy éreztem, azt kapták, amit szerettek volna hallani. Ami a feladatom volt, ha úgy tetszik” - idézte fel Jaksity.

Az a beszéd akkor nem került ki az egyetem falai közül, zárt körben maradt, a mostani ellenben pillanatok alatt kiszivárgott, és rögtön nagy karriert futott be a nyilvánosságban:

„Meg sem fordult a fejemben, hogy ezúttal nyilvánosságra kerülhet, az pedig különösen nem, hogy ekkora vihart kavar. Ez lehet, hogy naivitás volt.”

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt