Molnár Áron szexuális zaklatás miatt jelentené fel Budaházy Edda férjét, aki rámarkolt a fenekére és 444-es újságírónak adta ki magát

szexuális zaklatás
2022 július 27., 13:40
comments 18

Molnár Áron színészt szexuális zaklatás érte a Budapest Pride-on, ahol Budaházy Edda férje a fenekére markolt, illetve üvöltözött és homofób kijelentéseket tett a közönség előtt a backstage-ben. A noÁr mozgalom alapítója feljelentené a férfit.

„A backstage-ben tartózkodtunk és hallgattuk a felszólalókat. Ekkor egy usankás sapkás figurára lettem figyelmes. Ő már a délutáni hangbeállásnál itt volt a szabadságtéren és provokált. Már akkor noÁrkának hívott, kérte, hogy szerepeljek a videójában. Én kérdeztem, hogy melyik médiumtól van, ő mondta, hogy a 444-től, de mivel olvasom a 444-et, és nézem a videóriportjaikat is, világos volt, hogy a fickónak semmi köze nem volt hozzájuk. Aztán kért egy közös fotót. Mondtam neki, hogy itt semmi keresnivalója nincs, felhúztam a kordonszalagot, majd ekkor belemarkolt a fenekembe. Erre megkérdeztem, hogy ezt hogy képzeli, majd azt válaszolta: »Hát, te buzi vagy, nem? Te szereted az ilyet, nem?«” – idézte fel a történteket Molnár Áron a Blikknek.

photo_camera Molnár Áron a 2022-es Budapest Pride-on Fotó: botost/444.hu

Molnár azt mondta, felszólította a férfit, hogy azonnal menjen ki, de ő fel akart menni a színpadra, ahol aztán a színész elmondása szerint azt kiabálta: „A noÁrka megfogta a pöcsömet!”

„Ez annyira zavarba ejtően primitív volt, hogy erre mindenki lefagyott. Én mondtam a szervezőknek, hogy azonnal hívjanak rendőrt. A rendőrök meg is jelentek a kordonnál, de nem jöttek be a fickóért. Nekem integettek, hogy hozzam ki. Nevetséges helyzet volt, de így tettem, megfordítottam az úriembert és elindítottam kifelé, a kordonnál nem akaródzott kimenni, így ott egy kicsit erélyesebben helyeztem irányba.”

Molnár Áron a Blikknekk azt mondta, fontolgatja a feljelentést, mert ami történt, az szerinte szexuális zaklatás, és a történtekre tanúja is van. Hozzátette, hogy előtte még van egy köre Hoppál Péter kulturális államtitkárral, aki nemrég azt állította, hogy a noÁrt az Emberi Erőforrások Minisztériuma jelentős milliókkal és nagyobb összegekkel támogatta, Molnár viszont cáfolta ezt a kijelentését, sőt, a valótlan állítás miatt jogi útra terelné az ügyet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.