Deutsch Tamás szerint Verhofstadt magyarellenes és rasszista, amiért felháborodott Orbán beszédén

POLITIKA
2022 július 29., 09:41

Valójában magyarellenes, rasszista megnyilatkozások azok a durván rágalmazó és indulatos támadások, amelyeket Guy Verhofstadt liberális európai parlamenti képviselő fogalmazott meg az EP elnökének frissen írt levelében Magyarországról – mondta Deutsch Tamás két nappal azután, hogy Verhofstadt Orbán Viktor beszéde miatt levélben fordult Roberta Metsolához, az Európai Parlament elnökéhez.

Verhofstadt azt írta, „Orbán Viktor miniszterelnök e heti szavai arról, hogy nem akarunk »vegyes fajúvá« válni, (...) egyértelműen sértik az európai szerződésekben lefektetett normákat és értékeket, és az európai történelem legsötétebb napjaira emlékeztetnek”.

Deutsch Tamás erre reagált úgy, hogy szerinte „a liberális képviselő által megfogalmazott durván rágalmazó és indulatos Magyarország elleni támadások valójában magyarellenes rasszista megnyilatkozások, melyek támadást jelentenek a közös európai értékek ellen, és a XX. századi európai történelem legsötétebb időszakát idézik”. „Elképesztő és méltatlan, hogy Verhofstadt az Európai Parlamentet az egyik uniós tagállammal szembeni rasszista hangulatkeltésre használja. Az Ön és elvtársai által immár több mint egy évtizede folytatott hazug és hisztérikus Magyarország-ellenesség ugyanolyan intoleráns, gyűlöletkeltő és rasszista narratíva, mint az antiszemitizmus új formájaként azonosított Izrael-ellenesség”. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.