Hivatali visszaélés miatt nyomoz a rendőrség Tordai Bence házának ügyében

POLITIKA
2022 július 29., 10:54
comments 14

Hivatali visszaélés miatt nyomoz a rendőrség Tordai Bence házának ügyében – írja a Telex a Budapesti Rendőr-főkapitányság megküldött válaszai alapján.

Tordai hetek óta a kormánysajtó célkeresztjében van: a Metropol és az Origo állítása szerint ugyanis a politikus engedély nélkül építtetett „150 milliós luxusvillát” a II. kerületi Attila utcában.

A Metropol drónfelvételeken is megmutatta az épületet, ami állításuk szerint az építési szabályok megkerülésével épült egy 2016-ban vásárolt parasztház helyén. Az ügyet természetesen közelről követi a közszolgálati média is.

link Forrás

Az építkezés miatt Tényi István tett feljelentést, amit az ügyészség budapesti nyomozói megvizsgáltak és továbbítottak a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz.

A Mediaworks-Hírcentrumra szerint erre azért került sor, mert először az engedélyezéssel kapcsolatban eljáró személyek felelősségét vizsgálják.

A Metropol az építkezés 2017-ben keltezett elektronikus naplójára hivatkozva állítja, hogy valójában nem felújítás történt, hanem teljesen új épületet épített a politikus, amire viszont nem volt engedélye, és ezért az új házat el kell bontani.

Az ügyben illetékes Budapest Főváros Kormányhivatala Telexel azt közölte, hogy az ügyben a tényállás tisztázása folyamatban van.

Tordai egy Facebook-posztban kommentálta az ügyet néhány napja. Azt állítja, hogy szó sincs luxusvilláról, csak egy 70 négyzetméter alapterületű családi házról, amiben hatfős családja lakik, és hogy az ingatlanvásárlást és építkezést korábbi lakása, több tízmilliós kölcsön és megspórolt pénze fedezte.

Az ellenzéki politikus azt is írta, hogy 2016 óta 300 négyzetméternél kisebb családi házak esetében csak bejelentési kötelezettség áll fenn, és ez meg is történt. Tordai szerint az épület ugyan nem kapta meg egyelőre a szükséges hatósági bizonyítványt, de ennek a Fővárosi Kormányhivatal mulasztása az oka. (Telex)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.