Nyolc év börtönt kér Shakirára egy spanyol ügyész

bűnügy
2022 július 29., 11:50
comments 9
Shakira 2018 novemberében Barcelonában
photo_camera Shakira 2018 novemberében Barcelonában Fotó: LUIS CHARRIS/AFP

Egy spanyol ügyész nyolc év börtönbüntetést kér Shakirára egy 14,5 millió eurós adócsalási ügy miatt - adta hírül egy pénteken közzétett ügyészségi dokumentumra hivatkozva a Reuters.

A lépésre azután került sor, hogy a világhírű kolumbiai énekesnő a hét elején elutasította az ügyészség megegyezési ajánlatát.

Shakirát azzal vádolják, hogy 2012 és 2014 között nem fizetett adót, az énekesnő viszont azzal védekezik, hogy az említett periódusban nem élt Spanyolországban.

A Reuters által látott ügyészi dokumentum szerint Shakira 2012 és 2014 között rendes tartózkodási hellyel rendelkezett Spanyolországban, 2012 májusában vásárolt is egy házat Barcelonában, ott született 2013-ban fia is, akinek apja a Gerard Piqué, az FC Barcelona egykori csapatkapitánya, akivel épp nemrég szakította meg a kapcsolatot.

Az énekesnő azt is állítja, hogy kifizette a pénzt, amellyel a spanyol adóhivatal szerint tartozott, és tartja magát ahhoz, hogy nincs lejárt tartozása az adóhatósággal szemben.

Az ügyészség a börtön mellett több mint 23 millió eurós bírságot megfizetését is kéri Shakirától, amennyiben bűnösnek találják. A tárgyalás időpontját még nem tűzték ki.

Shakira jogi képviselői szerint a nő teljesen biztos az ártatlanságában. Az ügyészség egyezségi ajánlatának feltételeit nem hozták nyilvánosságra. A tárgyalás időpontját nem tűzték még ki. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.