17 év után szabadítottak ki férje fogságából egy brazil nőt

július 30., szombat 11:59

Majd két évtizeden át tartotta fogságban nejét és két gyermekét egy brazil férfi Rio de Janeiro egyik nyugati kerületében, Guaratibában, írja a BBC. A nőt 17 év után, most csütörtökön szabadították ki. Erőszakos férjét őrizetbe vették.

Ebben a sötét, koszos zugban tartotta fogva 17 éven át nejét és két gyermekét egy riói férfi. Fotó: -/AFP

A nő elmondása szerint a férje azt mondta, hogy csak holtan hagyhatja el a lakásukat. A G1 brazil hírszájt beszámolója szerint a letartóztatott férfi, Luiz Antonio Santos Silva 23 éve vette el nejét, akit 17 éven át bezárva tartott sötét, koszos otthonukban.

Az asszony beszámolója szerint gyakran megesett, hogy ő és a gyermekei három napon át is éheztek, férje pedig pszichikailag és testileg is fenyítette őket.

A rendőrök alultápláltságuk miatt elsőre kiskorúnak vélték a nő lekötözve talált. 19 és 22 éves felnőtt gyermekeit. Fotó: -/AFP

A helyi sajtó rendőrségre hivatkozó beszámolói szerint a két felnőtt gyereket, akik 19 és 22 évesek. megkötözve és kiéheztetve találták meg. William Oliveira, a katonai rendőrség századosa az O Dia napilap beszámolója szerint elsőre kiskorúnak hitte őket, annyira fejletlenek voltak az alultápláltságtól. "Amikor megláttuk őket, azt gondoltuk, hogy még egy hetet már biztosan nem éltek volna túl" - nyilatkozta az áldozatok egyik szomszédja a G1-nek.

Kiszabadulásuk után mindhármukat azonnal kórházba szállították, ahol kiszáradás és alultápláltság miatt is kezelik őket. A riói rendőrség belső felderítése pedig vizsgálatot indított annak feltárására, hogy miért nem szabadították már ki korábban fogságukból az áldozatokat, pláne azután, hogy az O Dia értesülései szerint az első fülest 2020-ban kapták fogva tartásukról. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt