Egy ember vitte el minden idők második legnagyobb lottónyereményét Amerikában

szerencsejáték
2022 július 30., 14:43
comments 3

Illionoisban akadtak rá az amerikai Mega Millions lottó nyertes szelvényére a pénteki sorsolás után. A szerencsés játékos 1,025 1,28* milliárd dollárt, vagyis 506,04 milliárd forintot vihet haza, ezzel minden idők második legnagyobb nyereményét tudhatja magáénak.

Ahogy Király András összefoglalta:

    • A nyertes Mészáros Lőrinc 480 milliárdra becsült vagyonát is megelőzve egyből Magyarország leggazdagabb embere lehetne, aki, ha úgy tartaná úri jókedve, zsebből kifizethetné az idei nyugdíjak nyolcadát. Mármint minden magyar nyugdíjas teljes éves nyugdíjának a nyolcadát.*.
    • Vagy az egészségbiztosítási alap idei tervezett kiadásainak a 17* százalékát.
  • Vagy vehetne magának egy erőművet a Mátrában, hogy miután minden pénzt kivett belőle, drágábban eladja az államnak.
Sokan bevásároltak a Mega Millionsból ezen a héten.
photo_camera Sokan bevásároltak a Mega Millionsból ezen a héten. Fotó: OLIVIER DOULIERY/AFP

A Mega Millions honlapja péntek este, a sorsolást követően percekig elérhetetlenné vált. A lottó főnyereménye 20 millió dollárnál kezdődik, és a játék eladásai és a kamatok alapján nő. A nyerőszámok ezek voltak: 13, 36, 45, 57, 67, 14.

Az amerikai szabályok szerint a löttó teljes nyereményét egy összegben nem lehet felvenni. A nyertesnek két opciója van: a teljes nyereményt 25 év alatt, részletekben veheti fel, vagy kérheti részösszeg, jelen esetben 747,2 millió dollár (295,4 milliárd forint) egyben történő kifizetését.

Az amerikai lottójátékok legnagyobb nyereménye 1,586 milliárd dollár volt. Az a Powerball nevű játékon történt 2016. januárjában, ám akkor egy kaliforniai, egy floridai és egy tennessee-i nyertesnek kellett osztozni rajta.

*Pontosítás: A hivatkozott cikk eredeti verziójában még a főnyeremény szerdán becsült összegével számoltunk, ám az péntekig az eladott szelvények arányában még tovább is emelkedett..

(CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.