Fogytán a vécépapír az államkincstárban?

POLITIKA
2022 július 30., 08:41
comments 17

Túl sok vécépapír és papírtörlő fogy az államkincstár irodáiban, legalábbis erre lehet következtetni abból a kincstár dolgozói közt köröztetett leiratból, amelyet egy megbízható forrása eljuttatott Hadházy Ákos ellenzéki parlamenti képviselőnek.

A Hadházy Ákos birtokába került levél az államkincstár vécépapír- és papírtörlő-felhasználásáról.
photo_camera A Hadházy Ákos birtokába került levél az államkincstár vécépapír- és papírtörlő-felhasználásáról. Fotó: Hadházy Ákos / Facebook

Hadházy a Facebook-oldalán közzé is tette a valóban hivatalosnak tűnő, még iktatószámmal - MLOGF/291-1/2022 - is ellátott leiratot, amely szerint "[a]z elmúlt időszakban ismét egyre több jelzés érkezett a területi takarítók vezetőitől, hogy nagyon megnőtt a WC papír és papír kéztörlő fogyása".

A levélből egész érdekes részletek derülnek ki az államkincstár dolgozóinak életéről. Például az, hogy az intézmény vezetése úgy számol, hogy egy kincstári dolgozó egy nap

  • 15 kéztörlő lapot;
  • valamint 3,9 méter vécépapírt

használ. Legalábbis ilyen fogyasztással számoltak, amikor szerződtek a higiéniai papírtermékek szállításáról. Mint írják, vécépapírt és papírtörlőt a szerződés szerint "korlátozott számbn tudjuk megrendeli", így ha "a mosdókba, konyhákba kitett mennyiség elfogy, nem tudunk többet biztosítani".

A leirat alapján ennél valójában jóval több fogy. "Van olyan épületünk, ahol az egy hónapra rendelt mennyiség közel fele egy hét alatt elfogyott" - írták. Ezért "[k]érjük a tisztelt kollégákat, hogy a papír feltöltő anyagokat rendeltetésszerűen használják", illetve azt is, hogy ahol van kézszárító készülék, ott azt használják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.