A hirtelen megugrott benzinárak miatt segítséget kér a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Egészségügy
2022 augusztus 01., 18:31
comments 15

„Most még nem jutunk szóhoz. Azt is mondhatnánk, hogy felkészülünk, megtankolunk, de fél óra nem volt elég. A rendelet kiadása közben amúgy lábsérültet mentettünk, így nem értünk rá. Eddig is pengeélen táncoltunk a működési költségek tekintetében, ez a problémánk a mai nappal megszűnt. Leestünk, zuhanunk és közben segítségért kiálltunk még a földet érés előtt”írta ki a Facebookra a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, miután a szombati kormányinfón bejelentették, hogy azonnal szűkítik a kedvezményes tankolási lehetőségeket.

Autós tankol Berlinben június 1-én.
photo_camera Autós tankol Berlinben június 1-én. Illusztráció: Christophe Gateau/DPA via AFP

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat önkéntes mentőszolgálat, olyan mentéseknél segít Pest megyében és a környező megyékben (szükség esetén országosan), amit speciális eszközök vagy speciális szakképzettség hiányában a katasztrófavédelem vagy a rendőrség nehezen tud megoldani. „Turistamentésekben, eltűnt személyek kutyás, drónos vagy egyéb eszközökkel történő felkutatásában, kötéltechnikai mentésekben veszünk részt és a dunai vízirendészet munkáját is segítjük – mondta el a mentőszolgálat vezetője a Magyar Hangnak.

Balázs László szolgálatvezető a lapnak azt mondta, egy-két pályázaton túl alapvetően adományokból finanszírozzák a működésüket, működési támogatást nem kapnak, a működési költségük pedig havi 2 millió forint, amin alig tudnak spórolni. Szerinte a rezsinövelést és a benzinár-emelést összeadva megduplázódnak a működési költségeik, és nem látják a kiutat, ahogy azt sem, hogy a többi hozzájuk hasonló szervezet hogyan fog tovább működni.

A szervezet már májusban is adományokat kért, mert a működési költségük idén csak fél évre volt biztosítva, amiből egy hónapot az állam, 5 hónapot a V-Híd Építő ZRT. finanszírozott – írja a Magyar Hang.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.